Universitățile clujene, pregătite pentru marea digitalizare

Trimite și altora

Universitățile clujene se pregătesc pentru digitalizarea completă a activităților academice. Există și excepții, în cazul universităților vocaționale, care au preferat să amâne examenele de final de an.

Cea mai mare universitate din România, Universitatea Babeș-Bolyai, a investit în ultimii ani într-unul dintre cele mai performante sisteme de predare on-line. Acesta include echipamente pentru teleconferințe, platforme informatice pe care sunt publicate materiale de curs și sisteme care favorizează interacțiunea dintre profesori și studenți. Universitatea este pregătită și pentru scenariul în care activitatea academică va fi programată exclusiv on-line, spune rectorul Daniel David.

Și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară și-a mutat activitatea academică în mediul on-line. Profesorii fac eforturi pentru a preda în această perioadă toată materia teoretică, iar activitățile practice necesare unor specializări precum medicina veterinară sau ingineria alimentelor să fie derulate în grupuri mici de studenți, de îndată ce condițiile o vor permite, spune rectorul Cornel Cătoi.

O situație similară este și în Universitatea de Medicină și Farmacie. Însă există și alte opțiuni. Academia de Muzică din Cluj a mutat în toamnă examenele de final de an universitar, pe motiv că transmisiile on-line nu permit aprecierea fină a muzicii interpretate de viitorii absolvenți. În Cluj-Napoca studiază aproximativ 100.000 de studenți, masteranzi și doctoranzi.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × 4 =