Universitățile clujene sunt tot mai atractive pentru studenții străini

Trimite și altora

Universitățile clujene devin tot mai atractive pentru studenții străini. Câteva mii de tineri studiază la liniile universitare în engleză, franceză, germană sau maghiară oferite de universitățile clujene. Alții vin prin programe de mobilitate europeană și petrec la Cluj o parte a anilor de facultate. Pentru străinii care dau admitere la Cluj, concurența este destul de mare, comparabilă cu cea de la linia română.

În ultimii ani, Clujul și-a consolidat poziția de centru universitar internațional. La universitățile clujene studiază peste 4.000 de studenți străini. Ei vin din toate colțurile lumii.

Universitatea Babeș-Bolyai este cea mai mare instituție de învățământ superior din România și oferă studii în limbile română, maghiară, germană, engleză și franceză. Cei care vor să devină studenți trec printr-o formă serioasă de admitere, spune rectorul Ioan Aurel Pop.

Studenții străini sunt atrași atât de costurile mai mici decât în Occident, cât și de calitatea înaltă a studiilor oferite, spune profesorul Iancu Morar de la Facultatea de Medicină Veterinară.

Cei mai numeroși studenți străini sunt cei francofoni. Potrivit reprezentanților Ambasadei Franței în România, la Cluj se află cea mai numeroasă comunitate academică francofonă din Europa Centrală și de Est.

Comments

comments

SHARE
Previous articleZona Turda – Câmpia Turzii se reindustrializează rapid
Next articleClujToday.ro: Silicon Forest, locul potrivit pentru start-up-urile clujene
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY