Începe dezghețul pe piața imobiliară clujeană

Trimite și altora

Pandemia de coronavirus schimbă comportamentele pe piața imobiliară. În Cluj, tot mai multe activități sunt realizate cu ajutorul noilor tehnologii, de la apeluri video la tururi virtuale și la fotografii 360 de grade. În ultimele zile, se simte și o creștere a interesului pentru tranzacții.

Măsurile de distanțare socială au provocat la început înghețarea pieței imobiliare clujene. Oamenii au încetat aproape orice fel de activitate. Însă noile tehnologii au favorizat reluarea discuțiilor și a tranzacțiilor, spune directorul de marketing al unei mari agenții, Mihai Oprea, de la Blitz Imobiliare.

În acest context, a reapărut interesul pentru tranzacții, spune una dintre specialistele în domeniul imobiliarelor, Anamaria Grădinaru.

Faptul că oamenii au început să petreacă mai mult timp acasă și perspectiva dezvoltării muncii la domiciliu au determinat și o reevaluare a interesului față de apartamente și case. Mulți oameni vor o cameră în plus, care devine spațiu de lucru. De asemenea, a crescut interesul față de case, inclusiv în zona periurbană. Oamenii apreciază legumele cultivate în grădinile lor, precum și casele cu panouri solare sau fotovoltaice, care le oferă un grad sporit de autonomie. Acest interes este sporit de scăderea prețurilor proprietăților imobiliare, scădere generată tot de pandemia de coronavirus.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

14 + 7 =