USAMV și-a deschis un magazin cu produse proprii, în cartierul Gheorgheni

Trimite și altora

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj și-a deschis un magazin în cartierul clujean Gheorgheni. Clujenii pot cumpăra produse obținute în fermele didactice ale universității sau obținute de profesorii și studenții clujeni, precum și cele realizate de mici producători locali.

Magazinul universității clujene a fost deschis în capătul liniei de autobuz 33 și oferă preparate și produse obținute de specialiștii Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, precum și de producători locali. Acest magazin este cel de-al doilea deschis de universitatea clujeană. Primul a fost deschis chiar în campus și s-a dovedit un succes, inclusiv din punct de vedere comercial, spune directorul general al universității clujene, Lucian Naș.

Produsele vândute sunt diverse, sunt proaspete, sunt locale și la prețuri foarte bune, mai spune Lucian Naș. Pot fi cumpărate mezeluri, ouă, lapte, produse lactate, miere de albine, uleiuri presate la rece sau pâine.

În viitor, universitatea clujeană are în plan deschiderea unui al treilea magazin, în cartierul Mărăști. Acest demers face parte din strategia de a dezvolta competențele antreprenoriale ale studenților clujeni. Aceștia sunt încurajați să realizeze cercetări și să dezvolte produse alimentare care pot fi vândute pe piața locală și să se gândească la game de alimente sănătoase și profitabile.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY