Cum merge magazinul alimentar al USAMV

Trimite și altora

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a deschis un magazin, în care sunt vândute produsele alimentare obținute de profesorii și de studenții care învață știința și tehnologia alimentelor. Materiile prime provin din fermele universității, unde lucrează studenții și profesorii de la Agronomie, Horticultură, Zootehnie sau Medicină Veterinară. Pentru că aceste alimente sunt de calitate foarte bună și ieftine, magazinul universității a atras un mare număr de clienți din zonă. Vânzările depășesc pragul de 1.000 de euro zilnic.

Pentru mulți dintre studenți, accesul pe piață cu produse alimentare fabricate după rețete concepute de ei sau de profesorii lor este o mare provocare. Conducerea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a decis să le ofere șansa de a testa aceste produse. Astfel, în incinta universității a fost deschis un magazin unde sunt vândute aceste produse. Magazinul a devenit rapid o afacere de succes, spune Lucian Cuibus, cadru didactic al universității clujene. ”Intenționăm să deschidem câte un astfel de magazin în fiecare cartier”, a spus Lucian Cuibus.

În acest magazin sunt vândute doar produsele universității. Unul dintre planurile de viitor este diversificarea gamelor de produse.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY