Mărișelul își așteaptă turiștii

Trimite și altora

Proprietarii de pensiuni din Munții Apuseni speră să își reia activitatea, de la începutul lunii iunie, în contextul în care secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că este posibilă relaxarea măsurilor de distanțare socială. Turismul a fost unul dintre sectoarele economice cele mai grav afectate de pandemia de coronavirus, pentru că una dintre măsurile decise de autorități a fost închiderea hotelurilor și pensiunilor.

Turismul românesc a fost afectat de decizia de a închide unitățile de cazare și restaurantele. Proprietarii de pensiuni din Munții Apuseni au pierdut finalul sezonului de schi, momente precum Paștele sau 1 Mai, precum și evenimentele organizate de corporații. În localitatea Mărișel, proprietarii de pensiuni au rămas cu unitățile închise. Singurii turiști care au venit în Mărișel au fost cei care au propriile lor cabane, în condițiile în care, în mod obișnuit, în această perioadă, în sat începeau să vină mulți turiști străini, spune fondatorul unei pensiuni, Viorel Pleșa.

Dacă activitatea pensiunilor va fi reluată, la Mărișel, turiștii sunt așteptați nu doar cu activități specifice muntelui, precum excursiile, escalada sau călăria, ci și cu activități științifice. În Mărișel, turiștii pot participa la activitățile de educație în domeniul științei. Pentru cei care nu știu, la Mărișel există un observator astronomic, fondat și finanțat de o firmă clujean, BITNET CCSS. 

Cel mai probabil, numărul turiștilor din acest an va fi considerabil mai mic decât în anii precedenți. De asemenea, restaurantele pensiunilor vor fi deschise, cel puțin în prima fază, strict pentru turiștii care s-au cazat în unitățile respective. 

Comments

comments

SHARE
Previous articleFloreștiul va avea o școală construită după model scandinav
Next articleTinerii din Cluj, tot mai interesați de profesiile practice
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

1 + 16 =