Pensiunile din Munții Apuseni se pregătesc pentru vacanța de Crăciun

Trimite și altora

Pensiunile din Munții Apuseni au început deja pregătirile pentru Crăciun. Sunt zone în care vechile tradiții sunt păstrate nealterate, iar turiștii vin atât pentru gastronomia locală, cât și pentru datini precum Jocul Junilor. De asemenea, turiștii speră că vor avea parte de zăpadă, pentru că în stațiuni precum Băișoara sau Mărișel sunt și pârtii de schi.

Multe dintre pensiunile din Munții Apuseni sunt ocupate deja, cu o lună înainte de Crăciun. Însă sunt și proprietari de pensiuni care își caută în continuare clienți. Fără excepție, însă, proprietarii de pensiuni pregătesc meniul din care nu trebuie să lipsească preparatele din carne de porc, prăjiturile tradiționale, vinul și pălinca. Există și proprietari de pensiuni și hoteluri care spun că latura materială trebuie îmbinată cu cea spirituală, de aceea ei fac, mai ales, în această perioadă, și acte de caritate.

Una dintre cele mai căutate zone este Mărișelul. Acolo s-a deschis cea mai nouă pârtie de schi. De asemenea, turiștii sunt atrași de colindele aparte cântate în această zonă, spune etnologul Răzvan Roșu.

Pentru seara de Crăciun, multe dintre pensiuni vor avea focuri de tabără, petreceri cu muzică, dar și colindători care vor fi răsplătiți cu colaci, mere, nuci, dar și cu dulciuri și bani.

Comments

comments

SHARE
Previous articleUTILBEN, dealer de top la vânzarea de mini-excavatoare SUNWARD (A)
Next articlePrețul apartamentelor din Cluj crește, la București scade
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

12 + four =