CSR: Cum asigură Serviciul de Ajutor Maltez masa pentru 120 de persoane, zilnic

Trimite și altora

Societatea civilă și antreprenorii s-au coalizat la Cluj pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie. În această perioadă mai dificilă, atât din punct de vedere sanitar, cât și din punct de vedere economic, sute de persoane au primit hrană și materiale de igienă de la voluntarii care au decis să se implice în sprijinul celor defavorizați. Unul dintre cele mai ambițioase proiecte este Masa pe roți, derulat de Serviciul de Ajutor Maltez.

Persoanele sărace și cele care suferă de boli cronice au fost grav afectate de consecințele sociale ale pandemiei de coronavirus. Multe instituții sau organizații caritabile care ofereau hrană, bunuri și servicii acestor persoane și-au restrâns activitatea, ca urmare a măsurilor de distanțare socială, menite să împiedice răspândirea coronavirusului. Tocmai de aceea, pentru organizațiile care au continuat să activeze, această perioadă vine cu o dublă provocare: să își ajute în continuare beneficiarii de până acum și să îi ajute și pe cei care au ajuns recent în situația de a avea nevoie de ajutor.

Serviciul de Ajutor Maltez din Cluj derulează de mai multă vreme un proiect intitulat Masa pe roți. Voluntarii serviciului livrează zilnic acasă mâncare gătită pentru persoane vulnerabile. În această perioadă, numărul beneficiarilor a crescut de la 26 la 120 de persoane, spune Anca Simu, de la Serviciul de Ajutor Maltez.

Hrana pentru aceste persoane este procurată cu ajutorul unor antreprenori generoși. Așa ar fi Dorina Clonda, fondatoarea firmei Apetit catering, care donează în fiecare zi mai multe porții de mâncare beneficiarilor Serviciului de Ajutor Maltez.

Reprezentanții Serviciului de Ajutor Maltez atrag atenția că fondurile destinate programului Masa pe Roți sunt pe terminate. Ei fac apel la clujeni să doneze mici sume, care pot cotribui la prelungirea proiectului.

Au fost și cazuri în care mai multe organizații neguvernamentale s-au coalizat pentru a-i ajuta mai bine pe cei în nevoie. De exemplu, Prison Fellowship a donat lapte praf beneficiarilor Serviciului de Ajutor Maltez, iar voluntari ai Asociației CERT Transilvania au transportat mâncarea gătită de voluntarii altor organizații neguvernamentale. De asemenea, clubul Rotary Opera din Cluj a donat o ambulanță Centrului de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie al Bisericii Ortodoxe Române. 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY