Câți clujeni și-au pierdut cu adevărat locurile de muncă în urma crizei

Trimite și altora

Măsurile referitoare la subvenționarea șomajului tehnic au salvat locurile de muncă din județul Cluj. Numărul persoanelor disponibilizate a crescut cu doar 1.000 față de trimestrul II al anului 2019, reiese din datele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. În schimb, peste 128.000 de persoane au beneficiat de șomaj tehnic în perioada stării de urgență, iar acum se întorc la muncă, potrivit ClujToday.ro.

Măsurile de sprijin de care au beneficiat companiile în perioada stării de urgență au ajutat la atenuarea celor mai grave efecte ale pandemiei și ale măsurilor de distanțare socială. Potrivit directorului Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, Ana Maria Chiciudean, cei mai mulți angajatori care au avut probleme au preferat să își trimită angajații în șomaj tehnic, în loc să îi concedieze.

În prezent, cele mai multe persoane care au fost în șomaj tehnic s-au întors la muncă. Există și domenii precum construcțiile ori IT-ul care au avut creșteri în perioada stării de urgență, în timp ce domeniile cele mai afectate au fost HoReCa și transporturile internaționale de persoane.

Comments

comments

SHARE
Previous articleE.ON suspendă publicitatea și postările pe Facebook și Instagram
Next articleDestinație turistică de vis: Țara Moților
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

14 − twelve =