Destinație turistică de vis: Țara Moților

Trimite și altora

Una dintre cele mai frumoase destinații turistice din Transilvania este Valea Arieșului. Turiștii pot ajunge în inima Țării Moților, se pot abate pentru a vizita Cheile Turzii, Cheile Vălișoarei sau Cheile Runcului sau pot admira biserici vechi, precum cea din Buru, muzeul etnografic din Lupșa sau se pot caza la pensiuni moderne în Sălciua.

Arieșul străbate inima Munților Apuseni și scaldă sate precum Buru. Acolo, turiștii pot admira peisaje superbe, dar și o veche biserică de lemn, construită de Horea în Sălciua și adusă apoi cu plutele pe Arieș, după ce vechea biserică din Buru a fost distrusă în timpul Revoluției de la 1848, după cum spun localnicii.

Tot pe Valea Arieșului se află unul dintre cele mai pitorești sate din Munții Apuseni, Ocoliș. Acest sat are un mare potențial turistic, dacă autoritățile vor pune în valoare specificul local, afirmă profesorul universitar Alexandru Naghiu, care are o reședință în Ocoliș.

Turiștii pot descoperi Cheile Turzii, Cheile Borzești, Cheile Runcului sau Cheile Vălișoarei, cascada de la Vidolm sau frumusețea unor așezări precum Ocolișel, Lungești, Lupșa, Sălciua sau Câmpeni, care adăpostesc muzee inedite, biserici vechi, gospodării tradiționale ori ateliere care permit vechilor meșteșuguri să înflorească în Țara Moților.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCâți clujeni și-au pierdut cu adevărat locurile de muncă în urma crizei
Next articleClujul își modernizează rețelele de apă și canalizare
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twelve − 1 =