Cheile Turzii, o destinație turistică superbă

Trimite și altora

Cheile Turzii au devenit o destinație apreciată de iubitorii de natură. La intrarea dinspre satul Cheia, a fost amenajat un camping de mari dimensiuni, destinat celor care vor să își petreacă o scurtă vacanță cu rulota sau cu cortul. De asemenea, în defileul săpat de pârâul Hășdate au fost amenajate zone destinate alpiniștilor, precum și o via ferata, pentru cei cu condiție fizică bună. Există și o tiroliană la mare înălțime.

Zona Cheilor Turzii îi atrage tot mai mult pe posesorii de rulote din întreaga țară și din străinătate. Un localnic, Sorin Kereki, a amenajat un camping care oferă locuri de campare pentru rulote și autorulote, precum și pentru corturi. Există și câteva căsuțe din lemn care pot fi închiriate de către turiști. De asemenea, există toalete și dușuri, locuri pentru gătit în aer liber și o terasă unde turiștii pot servi masa. Până în acest an, cei mai mulți dintre turiști veneau din Germania și din Olanda, însă, din cauza pandemiei, acum, campingul este plin cu turiștii români care, de obicei, își făceau vacanțele în străinătate, spune Sorin Kereki.

Cheile Turzii îi atrag și pe pasionații de alpinism și de escaladă. În zilele cu ploaie, escaladarea pereților verticali din defileul săpat de pârâul Hășdate reprezintă o adevărată provocare.

Turiștii pot străbate Cheile Turzii pe traseul celor trei punți, amenajat de-a lungul văii Hășdate sau pot alege traseul mai dificil, al crestelor, care durează aproximativ șase ore. De asemenea, cei care se cazează în camping sau la cabanele din zonă pot face excursii pe jos, pe trasee amenajate, spre Buru, spre Cornești sau chiar până în pădurea Făget de la marginea Clujului.

Comments

comments

SHARE
Previous articleBăile Toroc din Dej își așteaptă turiștii
Next articleAutoritățile de la Budapesta impun noi măsuri de intrare pe teritoriul Ungariei
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

four × one =