Bani europeni pentru infrastructura CFR din județul Cluj

Trimite și altora

Două tronsoane de cale ferată din județul Cluj vor fi modernizate cu ajutorul fondurilor europene. Comisia Europeană a alocat 26,7 milioane de euro pentru a finanța studiul de fezabilitate necesar pentru modernizarea căii ferate Apahida – Suceava. Tot Comisia Europeană a alocat suma de 9,4 milioane de euro pentru a finanța studiul de fezabilitate referitor la modernizarea căii ferate Cluj-Napoca – Coșlariu, potrivit TransylvaniaToday.ro.

Lucrările efective de modernizare ar urma să fie finanțate cu ajutorul banilor europeni alocați în ciclul viitor de programare financiară. Oficialii europeni vor ca documentele necesare să fie întocmite încă din această perioadă pentru a crește gradul de absorbție a fondurilor europene în România. În total, Comisia Europeană a alocat 118 milioane de euro pentru a pregăti documentele necesare proiectelor de reabilitare a infrastructurii feroviare din România.

Comments

comments

SHARE
Previous articleUMF Iuliu Hațieganu face, la cerere, teste pentru depistarea coronavirusului
Next articleClujul are prima stradă smart din România
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY