Cum și-a schimbat fața Clujul în perioada stării de urgență

Trimite și altora

Banii europeni schimbă fața Clujului. În perioada în care traficul rutier a fost mult ai aerisit datorită restricțiilor impuse în perioada stării de urgență, autoritățile au reușit să finalizeze mai multe proiecte, care ar fi avut termen-limită finalul lunii iulie. Este vorba de strada Bună Ziua, una dintre cele mai circulate din Cluj, precum și de parcul Între Lacuri. În plus, a fost reluată circulația și pe strada Regele Ferdinand I din centrul vechi al Clujului, precum și pe prima stradă smart, Ioan Piuariu-Molnar.

Autoritățile locale din Cluj au reușit să folosească o combinație de fonduri europene, fonduri guvernamentale și fonduri locale pentru a moderniza mai multe zone din oraș. Așa s-a întâmplat în cazul străzii Bună Ziua, unde zona a fost modernizată cu aproximativ cinci milioane de euro, bani proveniți din bugetul local, spune primarul Emil Boc.

”Astăzi avem una dintre cele mai moderne străzi: e vorba de trei benzi, două de urcare, una de coborâre, cu piste de biciclete, cu lățimea de 1,5 metri, pe fiecare sens, șase stații de transport în comun, inclusiv stații înierbate, cu stații de încărcare pentru mașinile electrice, cu sistem modern de colectare a apelor pluviale”, a spus Emil Boc.

Alți cinci milioane de euro au fost utilizați de autoritățile locale pentru a moderniza parcul Între Lacuri, mai spune primarul Emil Boc.

”Sunt 165 de arbori plantați, prize pentru încărcarea bicicletelor electrice, toaletă automată, loc de joacă pentru copii, teren de sport”, a descris Emil Boc noua față a parcului din cartierul Între Lacuri.

Tot în această perioadă, au fost efectuate lucrări ample pe strada Regele Ferdinand I. Aceasta are copaci care vor oferi umbră trecătorilor, iluminat smart, bazat pe tehnologia LED, controlat cu aplicații mobile, precum și o bandă rutieră dedicată mijloacelor de transport în comun. De asemenea, au fost finalizate și lucrările pe prima stradă smart din Cluj, Ioan Piuariu-Molnar, care va avea copaci, iluminat smart, precum și bănci dotate cu porturi USB, unde clujenii își vor putea încărca gratuit telefoanele mobile sau tabletele.

Comments

comments

SHARE
Previous articleProfesioniștii din domeniul imobiliar cer reglementarea statutului agenților imobiliari
Next articleÎncepe închirierea noilor spații de birouri din parcul Tetarom I
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five × three =