Bani europeni pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență

Trimite și altora

Consilierii județeni din Cluj au aprobat, în urmă cu puțină vreme, cumpărarea a 55 de noi aparate medicale care vor intra în dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență. Aceste aparate sunt necesare luptei cu pandemia de coronavirus.

Consilierii județeni din Cluj au aprobat achiziția în cadrul ședinței care a început de la ora 13.00. Printre aparatele care vor fi cumpărate se numără un dispozitiv de monitorizare noninvazivă prin bioimpedanță toracică sau un ecograf. Vor fi cumpărate și aparate care nu au legătură directă cu tratarea pacienților infectați cu coronavirus, dar care sunt necesare spitalului pentru că una dintre clinicile sale, Medicală I, face parte din sistemul de unități medicale dedicate luptei împotriva coronavirusului, astfel că pacienții care erau tratați în mod obișnuit în această clinică vor putea fi redistribuiți între celelalte clinici din componența spitalului județean. Dotarea spitalului este finanțată de Uniunea Europeană, prin intermediul unui proiect în valoare de peste 13 milioane de lei. Proiectul prevedea și cumpărarea unor echipamente precum un angiograf monoplan cu stație grafică și posturi multiple sau a unei lămpi scialitice cu prindere în tavan. Însă consilierii județeni au renunțat, deocamdată, la cumpărarea lor, pentru că au preferat să aloce banii disponibili pentru echipamente folosite direct în tratarea pacienților cu coronavirus.

Aceasta nu este singura investiție concretizată în această perioadă. Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj are, de luni, o nouă secție cu 11 paturi ATI. Numărul total al paturilor ATI din acest spital și din cel de pneumoftiziologie, în care sunt tratați pacienții infectați cu coronavirus, a ajuns la un total de 25. De asemenea, sunt făcute investiții și în clinica de Medicina Muncii, care, de săptămâna viitoare, va fi gata să îi primească pe pacienții cu coronavirus. În cazul în care va fi nevoie, pacienții pot fi primiți și în Spitalul Municipal Clujana, care a primit noi dotări în lunile trecute.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY