4,8 milioane de lei, prima investiție în Parcul Tetarom V

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a aprobat proiectul de hotărâre referitor la declanșarea procedurilor de expropriere a unor terenuri din comuna Luna, demers necesar în vederea realizării infrastructurii de acces la viitorul parc industrial Tetarom V.

Drumul propus va asigura legătura între drumul național DN 15, Parcul Industrial Tetarom V și viitoarea autostradă A3, care este în curs de construire. Concret, pe lângă calea de acces în lungime de aproximativ 2,2 kilometri, vor mai fi construite un sens giratoriu la intersecția cu DN15, un acces simplu la A3 și, în ultimă fază, un pod peste râul Arieș.

Realizarea infrastructurii rutiere va conduce la desfășurarea în condiții optime a activității și va crește atractivitatea viitorului parc industrial din punct de vedere investițional. Totodată, materializarea acestui obiectiv va contribui și la crearea de noi locuri de muncă, impulsionând, astfel, dezvoltarea economică a zonei.

În acest sens, suma necesară pentru plata despăgubirilor, în cuantum de 4.800.000 de lei, va fi alocată din bugetul propriu al județului Cluj.

Viitorul parc industrial Tetarom V va fi edificat în localitatea Luna, înspre Luncani și se va întinde pe o suprafață de circa 115 hectare. Acesta va fi realizat în baza acordului încheiat între Consiliul Județean Cluj și Primăriile Câmpia Turzii și Luna.

Comments

comments

SHARE
Previous articleTeraPlast propune distribuirea de dividende în valoare de aproape 10 milioane de euro
Next article755 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 + 13 =