Cum a început anul academic la UBB

Trimite și altora

Universitatea Babeș-Bolyai a marcat deschiderea anului academic în condiții atipice. Dacă anul trecut, universitatea clujeană organiza o paradă care a strâns pe străzile Clujului peste 10.000 de studenți, în acest an, din cauza pandemiei, deschiderea anului universitar a avut loc on-line, așa cum vor avea loc și cele mai multe dintre cursurile programate în primul semestru.

Deschiderea anului academic la Universitatea Babeș-Bolyai a strâns o mână de oameni în Aula Magna. Printre ei s-au numărat fostul rector, actualul președinte al Academiei Române, Ioan Aurel Pop, prorectori, decani, precum și reprezentanți ai Senatului. Ceremonia a fost transmisă on-line și moderată de rectorul Daniel David.

Studenții au fost reprezentați de prefectul studenților, Tudor Mureșan.

În primul semestru al anului academic, cele mai multe dintre cursuri și seminarii vor avea loc on-line. Și-au programat activități în laboratoare doar acele facultăți care trebuie să formeze și abilități practice pe lângă armătura teoretică. Așa ar fi Facultatea de Știința și Ingineria Mediului sau Chimia. Universitatea clujeană are peste 42.000 de studenți, masteranzi și doctoranzi, 22 de facultăți și linii de studiu în română, maghiară, germană, engleză și franceză.

Comments

comments

SHARE
Previous article44 de persoane au decedat din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore
Next articleTransformarea digitală crește valoarea economică a companiilor
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twenty − nineteen =