Reputatul economist Jeffrey Sachs subliniază importanţa mediului academic în cadrul strategiei de dezvoltare durabilă

Trimite și altora

Implicarea mediului academic este extrem de importantă pentru dezvoltarea regiunii și dezvoltarea durabilă pe termen lung, a declarat la Cluj prof. univ. dr. Jeffrey Sachs, de la Universitatea Columbia din New York.

Prezent la UBB pentru a primi titlul Doctor Honoris Causa, prof. univ. dr. Jeffrey Sachs a afirmat că îşi doreşte continuarea colaborării în vederea atingerii obiectivelor strategiei de dezvoltare durabilă.

„Sunt foarte onorat să primesc distincţia care mi-a fost oferită, aceea de Doctor Honoris Causa şi sper că vom continua colaborarea cu Universitatea şi cu Guvernul României, pentru atingerea obiectivelor stabilite în domeniul dezvoltării durabile, în cadrul căreia colaborarea între mediul universitar, cel economic şi factorii de decizie este extrem de importantă pe termen lung”, a afirmat prof. univ. dr. Jeffrey Sachs.

Prezent la Cluj coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, consilierul de stat Borbely Laszlo, a subliniat că România își va definitiva în scurt timp prioritățile legate de preluarea Președinției Uniunii Europene.

„Dezvoltarea durabilă este foarte importantă, iar sfera academică joacă unul dintre cele mai importante roluri în revizuirea strategiei. Încetul cu încetul vom putea înfiinţa acea reţea instituţională care să dovedească faptul că România ia în serios dezvoltarea durabilă. Sunt convins că dezvoltarea durabilă va fi o prioritate pentru România când va deține președinția Uniunii Europene anul viitor”, a afirmat  consilierul de stat Borbely Laszlo.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul de ieri: La cea de a 50-a sărbătorire a Zilei internaţionale a femeii
Next articleMuzeul Iluziilor a fost deschis la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

sixteen − 9 =