Turismul balnear renaște în județul Cluj cu ajutorul fondurilor europene

Trimite și altora

Turismul balnear din județul Cluj renaște cu ajutorul fondurilor europene. Un exemplu de succes este cel al orașului Turda, care a obținut statutul de stațiune. Turiștii vin în Turda pentru a se bucura de proprietățile curative ale aerului din Salina Turda, dar și pentru a profita de apa sărate din Băile Turda.

În oraș se află două băi: vechiul ștrand, cunoscut sub numele de Ștrandul Roman, precum și stațiunea Durgău, amenajată în zona noii intrări în Salina Turda.

Noua stațiune a fost amenajată cu ajutorul banilor europeni, la fel ca și Salina, care au adus orașului celebritate. Un alt exemplu de bune practici este reprezentat de stațiunea Toroc din orașul Dej, care pune, de asemenea, în valoare proprietățile curative ale apelor sărate.

Și tot cu ajutorul banilor europeni au renăscut și Băile Cojocna, care au ape sărate. În toate cele trei cazuri, banii au fost utilizați pentru a amenaja bazine de interior, saune, zone pentru sport și pentru agrement.

În apropiere de Cluj-Napoca, Băile Someșeni au fost lăsate multă vreme în paragină. Aceste băi au fost înființate în perioada interbelică de medicul Dominica Stanca. În perioada comunistă, băile au fost confiscate, iar după Revoluție, au fost lăsate în paragină. În Băile Someșeni, există atât ape sărate, cât și ape termale, iar din acest punct de vedere reprezintă un loc unic în Transilvania. Urmașii lui Dominica Stanca au obținut retrocedarea băilor, care, încet, își recapătă splendoara de altădată, cu ajutorul unor investiții private.

Comments

comments

SHARE
Previous articleTransformarea digitală crește valoarea economică a companiilor
Next articleRecord de infecții, în ultimele 24 de ore, cu virusul COVID-19: peste 2000 de cazuri
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nineteen + 17 =