Modernizarea Lotului 2 al Drumului Bistriței

Trimite și altora

Lucrările de reabilitare și modernizare derulate pe sectorul de drum DJ 109 Așchileu – limită cu județul Sălaj au intrat în faza de așternere a celui de-al doilea strat de asfalt, respectiv cel de uzură, potrivit Consiliul Judetean (CJ) Cluj.

Practic, este vorba despre Lotul 2 din cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează Traseul Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței.

Lucrările de modernizare vizează un tronson în lungime de 11,9 kilometri, cuprins între Vultureni, mai exact joncțiunea cu drumul județean 109A și limita cu județul Sălaj. Acestea au constat într-o serie de lucrări complexe, în profunzimea drumului, de la fundație până la așternerea celor două straturi de covor asfaltic, respectiv binder şi strat de uzură.

Potrivit autorităților județene, anterior, au fost executate lucrări constând în realizarea de accese la proprietăți, introducerea de tuburi și turnarea de beton la accesele către proprietăți, lucrări de asigurare a scurgerii apelor, respectiv șanțuri, șanțuri betonate, rigole carosabile, poduri și podețe și, nu în ultimul rând, stații de transport în comun în fiecare localitate.

“Stadiul lucrărilor este unul foarte bun, vom reuși să finalizăm asfaltarea lotului doi înainte de termenele asumate. De altfel, după ce a fost turnat integral primul strat de asfalt, și cel de uzură a fost deja așternut în proporție de circa 50%”, a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Proiectul de modernizare a acestui tronson vizează și realizrea de șanțuri betonate și accesele la proprietăți rămase neexecutate până în acest moment, montarea de parapeți în zonele unde situația impune acest lucru, precum și lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY