Poliția, în controale, la terase, baruri, în piețe și biserici

Trimite și altora

Polițiștii clujeni au demarat o acțiune pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, duminică, 4 octombrie 2020, aceștia au fost în controale la terasele, barurile și bisericile din municipiul Cluj-Napoca.

Mai exact, acţiunea s-a desfăşurat în 3 etape, fiind verificate zone unde se pot crea aglomerări de persoane, respectiv pieţe, supermarketuri, parcuri, baze sportive, centre comerciale, terase, mijloace de transport în comun, săli de jocuri, zone de agrement.

Prima parte a acţiuni, desfăşurată între orele 12.00-14.00, a urmărit respectarea măsurilor de siguranță în zona unităților alimentare, bisericilor, mijloacelor de transport în comun, piețe, zone de agrement, baze sportive  din Cluj-Napoca, fiind legitimate 37 de persoane şi verificate 9 autovehicule. În urma neregulilor constatate, s-a impus aplicarea unui număr de 9 sancţiuni contravenţionale.

În intervalul orar 18:00-21:00, au fost verificaţi operatorii economici, punându-se accent pe zona centrală a municipiului. În această etapă, au fost legitimate peste 40 de persoane, fiind totodată verificaţi aproximativ 20 de agenţi economici.

În ultima parte a zilei, în intervalul orar 23:00-01:00, poliţiştii au continuat activităţile preventive, în sistem integrat, fiind verificate restaurante, terase, săli de evenimente şi săli de jocuri de noroc, ocazie cu care au fost legitimate aproximativ 50 de persoane şi controlaţi 9 operatori economici.

De asemenea, pe parcursul întregii activități preventive, au fost verificate mijloacele de transport în comun, în vederea respectării normelor de prevenirea răspândiri virusului COVID-19, de către călători.

La acțiune au luat parte mai multe efective sub autoritatea Instituţiei Prefectului Cluj: poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi ,,Ștefan Cicio Pop” Cluj-Napoca, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, polițiști locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 × one =