AJOFM Cluj, campion la atragerea de finanțări pentru telemuncă și șomaj tehnic

Trimite și altora

Județul Cluj se află pe locul 2 în țară la numărul de persoane trimise în șomaj tehnic sau care au lucrat de acasă, pentru care statul român a decontat subvenții. Unul dintre domeniile afectate este IT-ul, o ramură economică cu 26.000 de angajați la Cluj. 

Potrivit datelor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă – AJOFM din Cluj, cei mai mulți dintre cei care și-au pierdut locul de muncă din luna martie 2020 până acum au fost salariații din zona serviciilor. Toate domeniile au fost afectate, în special HORECA, domeniul înfrumusețării sau zona alimentară, spune directorul executiv al AJOFM Cluj, Ana Maria Chiciudean.

Județul Cluj se află pe locul 2 pe țară și în ceea ce privește solicitarea decontului telemuncii, adică a muncii de acasă. Cele mai multe firme care au solicitat decontul telemuncii sunt din zona de IT, a precizat conducerea AJOFM Cluj. Fiecare angajat care a lucrat de acasă a primit de la stat 2.500 de lei pentru 15 zile de muncă. La Cluj, în primă fază au beneficiat de decontul telemuncii 1223 de angajați din 57 de companii. Pentru că fondurile pentru telemuncă s-au epuizat la Cluj, ele au fost suplimentate.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujeanul Sabin Sărmaș a inițiat Consiliul Național pentru Transformare Digitală
Next articlePeste 5 300 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore, în România
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

16 + eleven =