Punct medical de prim ajutor pe domeniul schiabil Mărișel

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a aprobat achiziționarea pentru Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo a unui container ce va funcționa ca punct medical de prim ajutor pe domeniul schiabil Mărișel.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat: ,,Având în vedere faptul că sezonul sporturilor de iarnă se apropie cu pași repezi, am apreciat că este mai mult decât necesar să oferim iubitorilor de munte și de zăpadă condiții de maximă siguranță. Tocmai de aceea, am alocat din bugetul propriu al Consiliului Județean fondurile necesare amenajării punctului medical de la Mărișel”.

Acest nou punct medical de prim ajutor va funcționa la baza pârtiei de schi de la Mărișel. În acest fel, timpul de intervenție și evacuare a posibililor accidentați se va scurta semnificativ. În caz de nevoie, victimele vor fi coborâte cu targa akija pe pârtie până la containerul de prim ajutor, container încălzit și dotat cu toate echipamentele necesare, iar apoi vor fi evacuate cu mijloacele auto ale Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj până pe barajul lacului de acumulare Beliș și predate ambulanțelor.

Containerul ce va găzdui punctul de prim ajutor va fi amplasat în perioada imediat următoare, în cursul lunii noiembrie, înainte ca accesul să fie îngreunat de așternerea unui strat consistent de zăpadă, a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar.

Un astfel de punct de prim ajutor Salvamont, finanțat tot de Consiliul Județean, funcționează și la domeniul schiabil Buscat din stațiunea Muntele Băișorii.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY