Universitățile clujene performează în topurile internaționale

Trimite și altora

Universitățile clujene performează la nivel internațional, după cum rezultă din metarankingurile care însumează poziționările în clasamente mondiale, precum Topul Shanghai sau Times Higher Education. Universitatea Babeș-Bolyai se situează pe primul loc în țară în domeniul Business and Economics, în timp ce Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” este pe locul doi în țară la capitolul învățământ medical.

Universitățile românești de tradiție au reușit și în acest an să se mențină în elita mondială. Universitatea Babeș-Bolyai, care are 42.000 de studenți, este prima atât din perspectiva Topului Shanghai, cât și în clasamentul Times Higher Education. Însă menținerea printre cele mai bune 1.000 de universități din lume este tot mai dificilă, în condițiile în care universitățile românești se confruntă cu problema subfinanțării și a birocrației, spune rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David.

În elită se regăsește și Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj. Ea este pe locul 2 la nivel național, din perspectiva Times Higher Education și pe locul 1 din perspectiva criteriilor folosite de Topul Shanghai pentru a evalua învățământul medical. Performanțele academice sunt validate și de includerea recentă a universității clujene într-un consorțiu european alături de alte universități precum Oxford sau Carolinska, spune rectorul Anca Buzoianu.

Rectorii clujeni cer autorităților să asigure o finanțare mai bună a învățământului superior și cercetării, precum și relaxarea procedurilor care trebuie îndeplinite pentru a aduce cercetători sau profesori din străinătate.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCOVID-19 a mai făcut 146 de victime în 24 de ore
Next articlePoate angajatorul obliga angajații să se testeze 
pentru Sars-Cov2? Cine suportă costurile?
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

1 comentariu

  1. […] Universitățile clujene performează la nivel internațional, după cum rezultă din metarankingurile care însumează poziționările în clasamente mondiale, precum Topul Shanghai sau Times Higher Education. Universitatea Babeș-Bolyai se situează pe primul loc în țară în domeniul Business and Economics, în timp ce Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” este pe locul doi în țară la capitolul învățământ medical, potrivit ClujInsider.ro. […]

LEAVE A REPLY

1 × 3 =