Piața dă dreptate Guvernului: inflația a scăzut la 2,2 la sută

Trimite și altora

Măsurile economice luate de Guvern pentru a combate criza economică generată de pandemia de coronavirus au avut un efect pozitiv în economia reală. Inflația a scăzut la 2,2 la sută în luna octombrie, potrivit datelor Băncii Naționale a României (BNR), citate de Transylvania Today

BNR estima o inflație de 2,5 la sută în octombrie, însă Guvernul a reușit să reducă presiunea inflaționistă din piață. Datele oficiale arată că inflația a fost în septembrie de 2,5 la sută, iar în august de 2,7 la sută. Indicele cumulat al prețurilor de consum a crescut cu 0,22 la sută în octombrie, comparativ cu luna septembrie.

Comments

comments

SHARE
Previous articleUn nou bilanț COVID-19 cu peste 10 000 de cazuri în 24 de ore
Next articleCum se pregătesc companiile clujene pentru provocările anului 2021
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × three =