Donație de materiale sanitare din partea Guvernului Ungariei

Trimite și altora

Sute de mii de măști chirurgicale, mănuși, combinezoane, viziere de protecție și o cantitate mare de biocide au fost donate de Guvernul Ungariei mai multor spitale și societăți ale medicilor de familie din Transilvania. Materialele sanitare sunt distribuite cu ajutorul autorităților locale medicilor și asistenților medicali, indiferent de etnia lor.

Materialele sanitare donate de Guvernul Ungariei au ajuns în șase județe din Transilvania. Guvernul de la Budapesta a decis să pună la dispoziția spitalelor și a medicilor toate aceste materiale, fără nici un fel de condiție, în semn de solidaritate cu cei care luptă împotriva răspândirii coronaviruslui. În județul Cluj au ajuns măști chirurgicale obișnuite, mănuși, viziere de protecție din plastic transparent, precum și dezinfectanți. Unele dintre materiale vor ajunge la spitale, iar altele la cabinetele medicilor de familie, în funcție de nevoi, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar.

Deja, aceste materiale au fost depozitate într-un spațiu deținut de Primăria Gilău. Distribuția lor efectivă va începe chiar în aceste zile

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY