Cum se pregătesc companiile clujene pentru provocările anului 2021

Trimite și altora

Companiile clujene se pregătesc pentru un an greu în 2021. Unele dintre ele vor renunța la diverse cheltuieli pentru a-și putea păstra angajații. Printre primele bugete care vor fi reduse se numără cele dedicate conferințelor, congreselor și expozițiilor, evenimente care, probabil, din cauza pandemiei, vor avea loc la o scară restrânsă ori nu vor mai avea loc.

Companiile clujene au experimentat o scădere consistentă a cifrei de afaceri în perioada stării de urgență. Din vară, au început să recupereze terenul pierdut, însă, în ansamblu, rezultatele economice vor fi mai slabe decât în 2019. De asemenea, nici perspectivele pentru 2021 nu sunt foarte încurajatoare, cel puțin până când nu va exista un vaccin eficient împotriva coronavirusului. De aceea, în acest context, este foarte important managementul riscurilor, spune Radu Ciorbă, fondatorul unei mari companii din domeniul automatizărilor, Electroglobal.

Datele colectate de cercetătorii Universității Babeș-Bolyai arată și că această pandemie duce la transformarea economiei. Cea mai accentuată tendință este digitalizarea rapidă a administrației publice și a companiilor. Acest proces oferă o nouă șansă companiilor din domeniul IT, care vor avea o piață internă care se va dezvolta mai rapid decât în anii precedenți.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fifteen − 1 =