Noile tehnologii schimbă modul în care construim infrastructura

Trimite și altora

Noile tehnologii schimbă modul în care construim infrastructura. Elemente precum geosinteticele permit constructorilor să opteze pentru soluții mai ieftine, mai rapide și mai durabile decât tehnologiile clasice. În general, geosinteticele încorporează decenii de cercetare științifică.

În ultimii ani, calitatea drumurile construite în România a crescut în mod constant, mai ales după aderarea la Uniunea Europeană. Și aceasta pentru că tot mai multe firme își permit să utilizeze noile tehnologii pentru a asigura o durabilitate mai mare acestor drumuri. Uneori, aceste noi tehnologii sunt mai ieftine decât cele clasice. Printre tehnologiile care încorporează decenii de cercetare științifică se numără geosinteticele, spune expertul Ionuț Coman, fondatorul OptGroup.

Tot mai căutate sunt geotextilele, care stabilizează fundația drumurilor, mai spune Ionuț Coman, prezent la Via Cluj TV.

De asemenea, constructorii de drumuri încep tot mai mult să încorporeze în proiectele lor tehnologii destinate alimentării mașinilor electrice, inclusiv stații alimentate cu panouri fotovoltaice, dar și sisteme necesare pentru ghidarea mașinilor fără șofer.

Comments

comments

SHARE
Previous articleColindul Regal 2020, organizat on-line
Next articleRockwool anunță obiective ambițioase în materie de decarbonizare globală
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY