ClujToday.ro: Nicoleta Schroeder de la Uber spune că noile tehnologii vor schimba modul în care ne deplasăm

Trimite și altora

Noile tehnologii vor schimba comportamentul uman. Ele vor permite oamenilor să utilizeze în comun şi mai eficient resursele de care dispun. De asemenea, noile tehnologii şi noile aplicaţii vor permite utilizatorilor să împartă proprietatea asupra unor obiecte cum ar fi maşinile, potrivit ClujToday.ro.

 

Nicoleta Schroeder conduce filiala românească a unei companii americane care a creat o aplicaţie care permite partajarea maşinilor; Uber. Compania respectivă a devenit cel mai valoros start-up din lume şi este considerată drept cel mai important concurent pentru serviciile clasice de taximetrie, deşi nu are în proprietate maşinile propriu-zise, iar şoferii acestor maşini nu sunt angajaţi, ci parteneri. Nicoleta Schroeder spune că pe piaţa transporturilor vor apărea noi tehnologii care vor schimba modul în care ne deplasăm. ”Este vorba de maşinile fără şofer. Pe măsură ce se vor dezvolta tehnologiile şi senzorii care permit deplasarea acestor autovehicule, oraşele vor avea tot mai multe maşini fără şofer”, a spus Nicoleta Schroeder.

Însă viitorul transporturilor poate aduce o schimbare de paradigmă. În unele oraşe, maşinile vor fi concurate de aparate de zbor care îi vor prelua pe clienţi. Iar acest lucru se va întâmpla în următorii ani, mai spune Nicoleta Schroeder. Ea a adăugat că deja sunt testate aceste aparate de zbor  cu decolare şi aterizare verticală în Dubai şi în Texas, unde ar urma să fie disponibil acest tip de transport din 2020.

 

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fourteen − five =