Noile tehnologii schimbă modul în care românii fac agricultură

Trimite și altora

Agricultura românească devine tot mai tehnologizată, iar sisteme de tip GPS sau senzorii controlați cu ajutorul Internetului sunt deja lucruri obișnuite în marile ferme vegetale. În fermele zootehnice, există sisteme computerizate și robotizate pentru hrana animalelor, în timp ce în domeniul medicinei veterinare sistemele care încorporează noile tehnologii rivalizează cu cele utilizate în medicina umană.

Producția vegetală devine tot mai eficientă datorită utilizării noilor tehnologii. Tractoarele și combinele sunt controlate prin GPS, serele de legume și flori au senzori de umiditate și temperatură care îi avertizează pe proprietari, iar stocurile de îngrășăminte și semințe sunt gestionate cu ajutorul calculatorului. Toate aceste lucruri se întâmplă deja în România, spune președintele clusterului AgroTransilvania, Istvan Vakar.

În domeniul medicinei veterinare, există dispozitive precum computerele tomografe sau roboții chirurgicali care sunt perfect comparabili din punctul de vedere al preciziei cu astfel de dispozitive utilizate în medicina umană. De asemenea, tot mai mulți medici veterinari folosesc aplicațiile informatice pentru a gestiona fișele de tratament pentru pacienții patrupezi.

 

Foto: SfatulBatranilor.ro

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY