Consiliul Județean va reconstrui podul din satul Văleni, comuna Călățele

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a finalizat licitația pentru proiectarea și execuția unui nou pod, amplasat pe drumul județean 108C, la km 40+700, în localitatea Văleni, comuna Călățele.

Actualul pod, care traversează Valea Valcău din satul Văleni, se află într-o avansată stare de degradare ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice extreme înregistrate în vara acestui an. În urma ploilor abundente și deosebit de violente podul a suferit o serie de degradări semnificative, astfel încât expertiza tehnică efectuată a stabilit necesitatea construirii, de la zero, a unui nou pod, capabil să asigure condițiile corespunzătoare de siguranță și confort pentru circulația rutieră și pietonală pe acest drum județean.

Valoarea estimată a investiției este de 1.250.000 de lei, iar finanțarea este asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj.

Lucrările de construire vor dura maxim 125 de zile de la emiterea ordinului de începere.

Comments

comments

SHARE
Previous articleJudețele cu cea mai mare incidența COVID-19
Next articlePachete Electric Castle, livrate de Tazz
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 × 2 =