Igor Leșan, antreprenorul care a inventat conceptul de Peco de bere

Trimite și altora

Un antreprenor format la Cluj a găsit o soluție inovatoare pentru a distribui berea artizanală, produsă de micii berari. În contextul în care, la Cluj, restaurantele, barurile și cafenelele sunt închise, Igor Leșan a inventat conceptul de Peco de bere – Stația RomBeer. În acesta, cumpărătorii găsesc câteva zeci de sortimente de bere, produse exclusiv în România.

Antreprenorul Igor Leșan s-a născut în Basarabia, a studiat la Cluj și s-a lansat în afaceri în București. La Cluj, el a revenit cu un concept inedit de distribuție a berii artizanale. Este vorba de peco de bere, destinat micilor berari, care nu au unde să își vândă marfa câtă vreme restaurantele, barurile și cafenelele sunt închise, iar festivalurile anulate. În peco-ul de bere, cumpărătorii nu beau berea, ci și-o cumpără pentru acasă, spune Igor Leșan, prezent la Via Cluj TV.

În Cluj-Napoca, există un peco de bere în cartierul Mărăști, cu 30 de robinete de bere artizanală. Acesta este situat pe strada București, nr. 89. În comuna Florești, există unul similar. De asemenea, există și un peco expres de bere, deschis în cartierul Bună Ziua, care are 12 robinete cu diferite tipuri de bere artizanală. În prezent, există 42 de producători de bere artizanală în România. Berea vândută de ei reprezintă doar 0,3 la sută din cantitatea totală de bere vândută în țară.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY