Grupul japonez Asashi a preluat Ursus

Trimite și altora

ursusGrupul japonez Asashi a preluat activele din Europa Centrală și de Est deținute anterior de concernul sud-african SABMiller. Printre aceste active se numără și Ursus Breweries, cel mai important producător de bere din România.

Grupul japonez a preluat, o dată cu activele SABMiller din România, și cele deținute de grupul sud-african în Ungaria, Polonia, Slovacia și Cehia. De asemenea, grupul Asashi Breweries Europe a preluat și operațiunile SAMiller din Italia, Olanda și Marea Britanie.

Aceste tranzacții au loc în contextul preluării companiei SABMiller de către concernul AB InBev. Comisia Europeană a aprobat această preluare, însă, în baza legislației antitrust, a impus companiei AB InBev să vândă subsidiarele SABMiller din Europa Centrală și de Est.

În România, Ursus Breweries deține mărci de bere precum Ursus, Timișoreana, Ciucaș, Stejar sau Azuga. De asemenea, distribuie mărci internaționale de bere precum Grolsch, Peroni Nastro Azzuro, Pilsner Urquell sau St. Stefanus. În România, compania are peste 1.400 de angajați. În 2015, a avut o cifră de afaceri de 356 de milioane de euro și un profit de 10 milioane de euro, potrivit TransylvaniaToday.ro.

În Cluj, sud-africanii au vândut activele fostei fabrici de bere, care au fost cumpărate de Vasile Pușcaș, ginerele fostului ministru al Transporturilor, controversatul om politic Ioan Rus. În locul fabricii de bere a fost ridicat un ansamblu imobiliar. Însă a fost păstrată și o mică berărie, ce produce și mici cantități de bere artizanală. Acum, berea Ursus este produsă în Buzău.

Claudiu Pădurean

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY