Copiii din Cluj, interesați de cursurile de programare și de robotică

Trimite și altora

Tot mai mulți copii și adolescenți sunt interesați de cursuri de programare și robotică. Acest interes a crescut în contextul pandemiei, când s-a accelerat transformarea digitală a societății, inclusiv din perspectiva educației. Copiii sunt tot mai expuși la tehnologia modernă, pe care doresc să învețe să o utilizeze, dar și să o înțeleagă și să o programeze. În acest context, s-a dezvoltat rapid o rețea de școli de programare și de robotică ce oferă cursuri în sistem afterschool. Numele rețelei este Logiscool.

Faptul că mulți copii învață în fața ecranelor calculatoarelor sau tabletelor a stimulat pasiunea acestora pentru tehnologie. Sunt foarte mulți copii care doresc să învețe programare și robotică. Cererea a dus la apariția de oferte educaționale în domeniu, după cum spune reprezentantul unei școli din Cluj, Teodor Olteanu, prezent la Via Cluj TV.

Inițiativa fondării unor asemenea școli a apărut în Ungaria, apoi modelul s-a extins rapid în regiune, mai spune Teodor Olteanu.

Taxa de studiu este mai mică de 300 de lei pe lună la Cluj. Pentru copiii cu posibilități materiale reduse, există un sistem de burse care îi recompensează pe cei pasionați de tehnologie.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul va avea un patinoar acoperit
Next articleBookingham, aplicația care conectează antreprenorii cu comunitatea locală
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

17 − eight =