Investiții de 11 milioane de lei în modernizarea rețelei de distribuție a gazului metan din Cluj

Trimite și altora

Fostul Distrigaz, azi Delgaz Grid, a investit 11 milioane de lei în modernizarea rețelei de distribuție a gazului metan din județul Cluj.

Sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Cluj a fost înlocuit, anul trecut, pe o lungime de circa 25 kilometri, valoarea totală a acestor investiții depășind 9,5 milioane de lei.

Cele mai importante proiecte de investiții ale companiei Delgaz Grid s-au derulat în municipiul Cluj-Napoca și localitățile Viișoara și Pădureni.

În municipiul Cluj-Napoca au fost derulate proiecte de investiții pe străzile: Ioan Piuarie Molnar, Ion Creangă, Busuiocului, Vlădeasa, Sitarilor și Valea Chintăului, unde rețeaua de gaze naturale a fost înlocuită pe o lungime de circa 5 km. În localitățile Viișoara și Pădureni au fost înlocuiți peste 18 km de conducte și branșamente. Alte lucrări de modernizare au fost desfășurate la Dej și în localitatea Buza.

În 2020, sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Cluj a fost extins cu peste 11,5 km pentru racordarea de noi consumatori. Totodată, au fost inițiate demersurile pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale din localitatea Vâlcele, în lungime de circa 15,5km. În Vâlcele, investiția este finanțată din banii Primăriei Feleacu.

Tot pe parcursul anului trecut au fost executate lucrări de modernizare la două dintre stațiile de reglare măsurare a presiunii, una din municipiul Cluj-Napoca și cealaltă din localitatea Florești.

Investițiile în modernizarea sistemului de distribuție reprezintă o prioritate și în acest an, în județul Cluj. Sunt programate investiții de circa 4 milioane de lei pentru a continua înlocuirea de conducte și branșamente în localitățile Viișoara, Buza și Cluj-Napoca.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY