Clusterul Transilvania IT, dat exemplu de bune practici la nivel european

Trimite și altora

Clusterul Transilvania IT împreună cu Transilvania Digital Innovation Hub sunt date drept exemple de bună practică în raportul de recomandări emis de grupul european de experți în Clustere al Comisiei Europene, publicat în urmă cu puțin timp.

„Avem nevoie ca acestea (clusterele n.r.) să joace un rol cheie pe măsură ce Europa își revine din criză și face o tranziție dublă către o economie durabilă și digitală bazată pe strategia industrială a UE și pe Green Deal.

Un singur exemplu: Clusterul Transilvania IT a reunit companii, institute de cercetare, companii de software, autorități publice și universități și a dezvoltat Transilvania Digital Innovation Hub. Tehnologiile de vârf ale inteligenței artificiale, big data, securității cibernetice, roboticii sau realității virtuale sunt acum dezvoltate și aplicate în industriile creative, agricultură, mobilier, eficiență energetică și agricultură din întreaga regiune, ducând la noi locuri de muncă valoroase.”, precizează în prefața documentului Kerstin Jorna, Director-General al Directoratului General pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri al Comisiei Europene.

Unul dintre motivele pentru care Transilvania DIH și Transilvania IT au primit această recunoaștere europeană este parteneriatul solid creat în Centrul de Inovare Digitală și abordarea trans-sectorială. Partenerii Transilvania DIH sunt: Transilvania IT Cluster – orchestrator,  Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, AgroTransilvania Cluster, Transilvania Creative Industries Cluster, Romanian New Materials Clusters, Transylvania Furniture Cluster, Transylvania Energy Cluster, INCDTIM, Acces IT Oradea și Primăria Cluj-Napoca.

De asemenea, Transilvania IT și Transilvania DIH sunt exemplul dat la una dintre recomandările Grupului de Experți și anume: „Faceți din clustere o parte integrantă a Digital Innovation Hubs prin încorporarea în structurile de guvernanță ale Centrelor de Inovare Digitală a clusterelor și în operațiunile lor prin colaborare continuă pe tranziție digitală.”

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY