AHK România susține noile modificări aduse ordonanței referitoare la „Kurzarbeit”

Trimite și altora

Mediul de afaceri româno-german susține și încurajează proiectul de lege care conține ajustări și modificări în programul „Kurzarbeit” pentru susținerea companiilor din România. În Germania, acest instrument a fost de mare ajutor companiilor în perioade de criză și ne bucurăm că acum este aplicabil și în România. Chiar dacă mai sunt lucruri de îmbunătățit, modificările actuale sunt un pas în direcția bună, spun reprezentanții AHK România.

„Mai ales posibilitatea de a reduce cu până la 80% timpul de muncă al salariaților, una din cerințele AHK România, este îmbucurătoare, dar și faptul că modificările aduse legii se pliază pe nevoile companiilor”, este de părere Dragoș Anastasiu, președinte AHK România.

Încă de la debutul pandemiei AHK România a subliniat în mai multe rânduri importanța și necesitatea introducerii Kurzarbeit. „Pandemia încă nu s-a încheiat, iar urmările ei vor produce efecte și pe viitor. De aceea este important faptul că legislația privind Kurzarbeit a fost ajustată și aplicarea ei prelungită”, afirmă Sebastian Metz, director general AHK România.

Ar fi important, mai spun reprezentanții AHK România, ca această lege să poată fi aplicată și pe viitor, chiar și fără legătură cu actuala pandemie, să devină perenă.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePeste 28 000 de teste și 5 236 de cazuri noi de COVID-19, în 24 de ore
Next articleDrumuri județene afectate de polei CJ Cluj a intervenit cu utilaje
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

20 + 12 =