Consiliul Județean construiește un pod nou în Văleni, Călățele

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările ce vizează refacerea podului situat în localitatea Văleni, comuna Călățele, pe drumul județean 108C, la km 40+700.

După demolarea structurii podului deteriorat, constructorii vor trece la executarea noului pod. Acesta a fost proiectat cu o suprastructură de beton, pe grinzi precomprimate cu corzi aderente și infrastructură cu elevații masive de beton fundate direct.

Lucrările vizează și regularizarea albiei aferente. În acest sens, în vederea scurgerii corespunzătoare a apei prin albie, aceasta va fi calibrată pe o lungime de 60 de metri, aproximativ 20 de metri în amonte și 40 de metri în aval de podul ce se construiește.

În această fază, sunt realizate lucrări de montare a armăturilor pentru zidurile de regularizare a albiei, după ce, în prealabil, a fost realizată șapa de beton de egalizare.

Lucrările sunt executate de Asocierea Dalyos Fly SRL – Drumex SRL și au o valoare totală de 840.500 de lei, fără TVA.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAproape 3 000 de cazuri noi de COVID-19 din peste 7 000 de teste, în 24 de ore
Next articlePolei pe drumurile județene VEZI cum a intervenit Consiliul Județean
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × 3 =