Continuă parteneriatul strategic cu mediul universitar în cadrul proiectului „PEX – Practicăm EXcelența”

Trimite și altora

NTT DATA Romania continuă parteneriatul strategic cu mediul universitar și în cadrul proiectului „PEX – Practicăm EXcelența”

Relația de colaborare între mediile universitar și de business reprezintă fundația care asigură desfășurarea proiectului. Ne bucurăm că  instituțiile de învățământ și-au manifestat deschiderea de a contribui la consolidarea parteneriatului nostru și prin implicarea în acest proiect. Șase universități au semnat deja acordurile de parteneriat iar alte două sunt în proces de semnare.

Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Politehnică Timișoara și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași se află deja pe lista partenerilor academici din cadrul proiectului.

“Din dorința de a investi în viitor am decis să oferim studenților și prin acest program perspective concrete în dobândirea experienței practice, atât de necesară pentru o bună integrare în piața muncii. Cu toții ne dorim o comunitate prosperă în care performanța este o valoare esențială în care competențele și aptitudinile resurselor umane rămân la un nivel înalt. Cheia succesului este reprezentată într-o mare măsură de încrederea pe care o acordăm tinerilor și de parteneriatul cu mediul universitar.” a declarat CEO NTT DATA Romania, Daniel Metz.

În prezent peste 100 de studenți își vor desfășura stagiul de practică în cadrul ”PEX”,  30 dintre ei au început deja activitatea alături de tutorii din cadrul companiei. Obiectivul general al proiectului este creșterea ratei de participare a studenților la programe de învățare la locul de muncă, pentru a le facilita integrarea pe piața muncii după absolvirea studiilor.

“Această colaborare este în primul rând benefică pentru studenți, le facilitează integrarea ulterioară într-o companie de profil și urmează un model de lucru ce le permite să se conecteze la realitatea din mediul economic și din piața muncii înainte de finalizarea studiilor, permițându-le astfel să aleagă informat domeniul în care doresc să se perfecționeze” susține Manager Proiect “PEX”, NTT DATA Romania, Adriana Cristian.

NTT DATA Romania, în calitate de beneficiar, implementează proiectul ”PEX – Practicăm EXcelența” ID MySMIS 131587, contract nr. POCU/626/6/13/131587, proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul se desfășoară în perioada 29.09.2020 – 28.09.2022, la sediile NTT DATA Romania din Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.

Valoarea totală a proiectului este de 4.121.079,20 lei RON, din care 3.915.020,65 RON co-finanțat din Fondul Social European.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY