Colliers lansează Office 360°, o soluție unică pentru crearea birourilor viitorului

Trimite și altora

2020 este anul care a schimbat fundamental rolul biroului. Spațiile de birouri nu vor mai fi niciodată așa cum le știam până acum, ceea ce înseamnă că acum este cel mai bun moment să se transforme și să devină mai bune ca niciodată. Colliers inovează și răspunde provocărilor actuale și nevoilor viitoare pe piața de birouri cu Office 360°, o abordare completă a birourilor, din toate punctele de vedere, realizată printr-un proces extrem de complex, adaptat până la ultimul detaliu pentru a se potrivi nevoilor și planurilor strategice ale companiilor. Serviciul începe prin crearea, alături de management, a unei viziuni pentru biroul viitorului, definind impactul Covid-19 și obiectivele organizaționale strategice.

Ca parte a Office 360​°, orice manager are posibilitatea să facă primii pași în conturarea strategiei pentru spațiul de lucru al viitorului cu Workplace Expert, un instrument online dezvoltat de Colliers pentru a ajuta companiile să determine mediul de lucru optim pentru organizație și pentru angajați. Cum birourile vor deveni mai ales medii sociale, în care oamenii să colaboreze și să interacționeze cu echipa, companiile vor trebui să regândească strategia pentru spațiul de lucru. Instrumentul Workplace Expert recomandă diferite medii și configurații pentru fiecare birou, pe baza răspunsurilor companiilor la întrebări despre obiective, modele de lucru și factori care stau la baza culturii organizaționale. Workplace Expert se bazează pe volume extinse de date în raport cu piața, pe informații din sondajele globale ale Colliers realizate în timpul pandemiei Covid-19 și pe tendințele din piață.

„Acum, mai mult ca oricând, biroul este recunoscut nu doar ca un centru de cost, ci mai degrabă ca un spațiu esențial în care oamenii se pot conecta și sunt susținuți să lucreze la capacitate maximă prin experiențe noi din perspectiva vieții la birou. De aceea, crearea unui mediu de lucru potrivit, care să răspundă provocărilor actuale și nevoilor viitoare, va fi crucială pentru atragerea și păstrarea talentelor, precum și pentru a încuraja angajații să performeze și să colaboreze”, spune Sebastian Dragomir, partener la Colliers.

Office 360​​° duce ideile pentru transformarea biroului propuse de Workplace Expert la nivelul următor. Cu expertiza aprofundată și abordarea multidisciplinară a echipei Colliers Office 360​​°, companiile pot defini mediul optim pentru sănătatea și productivitatea angajaților și pot reechilibra mixul de birouri, fie printr-o reconfigurare a spațiului existent, fie prin relocarea într-un spațiu nou.

„Soluția Office 360​​° stă la baza expertizei Colliers pe piața de birouri și reprezintă cea mai relevantă reflexie a anilor de experiență, a know-how-ului aprofundat rezultat din nenumărate proiecte de succes și a înțelegerii complexe asupra pieței de birouri. Vom oferi soluții adaptate la dimensiunea și cerințele fiecărui proiect în parte, economisind timp și bani în acest proces. Abordarea noastră de control al costurilor în fiecare etapă a transformării biroului oferă economii suplimentare care depășesc de multe ori 10-15% comparativ cu valorile obținute de obicei de la contractori, în cadrul negocierilor din etapa de licitație”, explică Sebastian Dragomir.

Monitorizarea, analiza și controlul tarifelor pentru servicii sunt, de asemenea, o parte importantă a managementului profesional al proprietăților oferit de Colliers.

În următoarele două etape, echipa Colliers va reproiecta mediul de lucru cu servicii de proiectare profesionale, într-o abordare unică și cu o vizualizare la 360° pentru orice proiect de amenajare a biroului, și se va ocupa inclusiv de pregătirea documentației pentru toate autoritățile, depunerea și obținerea certificatelor de planificare și toate aprobările prealabile necesare. Echipa Colliers se va ocupa și de măsurarea suprafețelor închiriabile conform standardelor BOMA (Building Owners and Managers Association) sau IPMS (International Property Measurement Standard). Principalul beneficiu al acestor servicii de consultanță este că dezvoltatorii și proprietarii de clădiri de birouri pot afla eficiența și profitabilitatea proiectelor din perspectiva suprafețelor închiriabile atât pentru clădirea în ansamblu, cât și pentru fiecare etaj în parte. De cele mai multe ori, aceste măsurători cresc valoarea comercială a proiectelor.

Prin lansarea Office 360°, strategia Colliers este de să acționeze ca un punct de contact comun pentru toate părțile implicate în procesul de relocare a clientului, pentru a asigura comunicarea în timp util între reprezentanții clientului, managerii de proiect ai proprietarului, managerii de șantier, precum și consultanții de design și proiectare, personalul în ansamblu al contractorilor și echipa de administrare a proprietății.

Comments

comments

SHARE
Previous articleÎncă patru localități din Cluj vor fi racordate la rețeaua de apă publică
Next articleEchipamente medicale ultramoderne, de la CJ Cluj, pentru Spitalul de Copii Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

12 + two =