10 milioane de lei pentru infrastructura de apă din patru sate ale comunei Aghireșu

Trimite și altora

A fost semnată autorizația de construire în vederea execuției lucrărilor de alimentare cu apă în patru sate ale comunei Aghireșu, respectiv Ticu Sat, Ticu Colonie, Dâncu și Arghișu.

În prezent, alimentarea cu apă a celor patru localități este una improprie; se bazează, în principal, pe fântâni și instalații proprii de alimentare cu apă din pânza freatică. În acest fel, calitatea apei consumate este necorespunzătoare, atât din punct de vedere chimic cât, mai ales, bacteriologic.

Proiectul prevede extinderea actualului sistem de alimentare cu apă de pe teritoriul localității Aghireșu Fabrici, administrat de Compania de Apă „Someș”. În total, pe teritoriul celor patru localități învecinate vor fi construiți peste 18.000 metri de rețele de distribuție a apei. În plus, pe traseul conductei vor fi amplasate rezervoare de înmagazinare, stații de pompare și stații de monitorizare a debitelor. De asemenea, vor fi executate 215 branșamente și racorduri la locuințe.

Conform devizului general, investiția Primăriei Aghireșu are o valoare totală de 10.105.771 lei. Durata de realizare a lucrărilor este de 36 de luni de la data emiterii ordinului de începere.

Comments

comments

SHARE
Previous articleMăsuri pentru IMM-uri, Centre de Inovare Digitală și clustere în PNRR
Next articlePeste 6 000 de cazuri noi de COVID-19 din aproape 29 000 de teste RT-PCR
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 + eighteen =