Parcurile industriale Tetarom, locul I la nivel național din punct de vedere al profitabilității investițiilor în infrastructura de business

Trimite și altora

În contextul discuțiilor purtate pentru conturarea bugetului pe anul 2021 și a principalelor direcții de acțiune, Consiliul Județean Cluj și Tetarom S.A. au realizat o analiză a rentabilității investițiilor realizate în cadrul celor trei parcuri industriale pe care le administrează.

Analiza a relevat faptul că, prin raportare la valoarea investițiilor realizate în infrastructura parcurilor, Tetarom se situează pe locul I în România din punct de vedere al costului/loc de muncă creat. Prin comparație cu celelalte parcuri similare din România, Tetarom are cel mai mic cost, de doar 1.500 de euro. În Olanda, un loc de muncă într-un parc industrial înseamnă o investiție de 7.500 de euro.

”În ceea ce privește impactul crizei sanitare asupra mediului de business, Parcurile Industriale Tetarom nu au fost afectate major, neînregistrându-se nicio relocare a unui investitor major. Mai mult, spațiile de producție din cadrul Tetarom I, respectiv cele două noi hale recent date în folosință, în suprafață totală de 4293 mp, au fost ocupate în proporție de 100%. În același timp, în pofida faptului că multe companii sunt încă reticente în aducerea angajaților la serviciu, fizic, au fost închiriate deja aproximativ 50% dintre spațiile de birouri disponibile în cadrul imobilului cel mai recent edificat, respectiv 1100 mp din totalul de 2134 mp.

Până în prezent, în parcurile Tetarom, al căror grad de ocupare este de 100%, au fost atrase investiții de peste 650 de milioane de euro. În acest fel au fost create peste 13.000 de noi locuri de muncă”, spun reprezentanții Tetarom.

Comments

comments

SHARE
Previous articleRestrângerea dreptului la liberă exprimare de către rețelele de socializare
Next articleCOVID-19: Incidență de 3,83 la nivel național
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nineteen − five =