Oficial: PIB-ul României a scăzut doar cu 3,9 la sută în 2020

Trimite și altora

Economia României a rezistat mai bine decât s-ar fi așteptat cineva în fața crizei economice induse de pandemia de coronavirus. Potrivit unui studiu oficial realizat de Institutul Național de Statistică, în anul 2020, PIB-ul României a scăzut doar cu 3,9 la sută, mult mai puțin decât estimările inițiale. În cifre concrete, PIB-ul României din 2020 a fost de 1.56 de miliarde de lei, adică aproximativ 222 de miliarde de euro, potrivit Transylvania Today.

Mai mult, România a înregistrat în primele luni ale anului 2021 cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Este vorba de o creștere de 4,8 la sută, înregistrată în primul trimestru al anului în curs, comparativ cu ultimul trimestru al anului 2020.

Aceasta nu este singura veste bună. Fondul Monetar Internațional a revizuit în sens pozitiv prognoza referitoare la economia românească în acest an. Experții Fondului estimează că, în 2021, economia României va crește cu 6 la sută. Bugetul de stat al României a fost conceput pe o estimare mai pesimistă, bazată pe o creștere de doar 4,3 la sută. Indiferent de scenariu, practic, economia României va depăși în acest an nivelul din 2019, dacă nu vor interveni noi provocări aduse de pandemia de coronavirus.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY