Lucrările de modernizare a drumului județean 107M vor fi reluate, cu fonduri europene

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a eliberat autorizația de construire în vederea continuării și finalizării lucrărilor de modernizare a drumului județean 107M Luna de Sus (DN1) – Săvădisla – Băișoara – Buru – limită cu județul Alba, în lungime de 42 de km.

Lucrările rămase de executat în vederea finalizării modernizării, în profunzime, a acestui drum județean vizează lărgirea părții carosabile până la 6 metri, cu acostamente pe ambele părți de minim 50 de cm. De asemenea, vor fi construite șase poduri noi și vor fi reabilitate încă 10 aflate pe traseu. În plus, în interiorul localităților vor fi betonate șanțurile și vor fi drenate apele pluviale. La final, va fi refăcut întregul sistem de semnalizare rutieră verticală și orizontală.

Durata noului contract de execuție a lucrărilor de modernizare și reabilitare va fi de 18 luni de la data atribuirii. Valoarea investiției este de 75.634.534 lei, din care 25.000.000 de lei provin din fonduri europene, iar diferența este asigurată din bugetul Consiliului Județean.

Înțelegerea contractuală inițială dintre Consiliul Județean și vechiul constructor – Asocierea condusă de SC Kiat Group Construct SRL a fost reziliată în iulie 2019 ca urmare a neîndeplinirii de către societate a obligațiilor contractuale asumate. În aceste condiții, pentru asigurarea unei circulații normale, în condiții de siguranță, Consiliul Județean a demarat încă din toamna aceluiași an ample lucrări de întreținere cu asfaltare, pe anumite sectoare.

Comments

comments

SHARE
Previous article10 noi localități din patru comune clujene vor fi racordate la rețeaua județeană de apă
Next articleOficial: PIB-ul României a scăzut doar cu 3,9 la sută în 2020
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fifteen + 6 =