Deficit bugetar de 1,14 la sută din PIB

Trimite și altora

România a înregistrat un deficit de 1,14 la sută din Produsul Intern Brut (PIB) în primele două luni ale anului, potrivit Transylvania Today. Concret, este vorba de un deficit de 12,76 miliarde de lei sau 2,62 miliarde de euro.

Cea mai mare parte a acestui deficit a apărut în luna februarie, în condițiile în care în luna ianuarie era înregistrat un deficit de 0,33 la sută din PIB. Comparativ cu primele două luni ale anului 2020, deficitul bugetar a crescut cu 54 la sută.

Deficitul a crescut și pentru că Guvernul a alocat suma de 4,18 miliarde de lei pentru a reduce cât mai mult efectele crizei provocate de pandemie. În primele două luni ale anului, veniturile bugetului de stat au crescut cu 4,1 la sută, comparativ cu primele două luni ale anului 2020, dar cheltuielile guvernamentale au crescut cu 11 la sută, comparativ cu aceeași perioadă. Acest lucru înseamnă că statul român a încasat 53,4 miliarde de lei și a cheltuit 66,1 miliarde de lei.

Pentru acest an, Guvernul a planificat un deficit de 7,16 la sută din PIB.

Comments

comments

SHARE
Previous articleConsiliul Județean investește în reabilitarea a cinci poduri
Next articleCFR Infrastructură scoate la licitație proiectarea liniei de tren Cluj Napoca – Suceava
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × 3 =