Startarium își relansează platforma educațională

Trimite și altora

Startarium, cea mai complexă platformă pentru antreprenori din România, trece într-o nouă etapă de dezvoltare și contribuie la creșterea ecosistemului local de startup-uri. După patru ani în care zeci de mii de utilizatori au validat nevoia de educație antreprenorială, plus un an pandemic care a accentuat exponențial atât nevoile, cât și oportunitățile pentru startup-urile locale, Startarium apasă pedala de accelerație și mărește miza: 100.000 de antreprenori existenți sau în curs de devenire vor beneficia de informații și sprijin direct pentru a-și dezvolta startup-ul prin intermediul platformei inițiate de Impact Hub Bucharest și ING Bank, dezvoltată și susținută de Zitec.

2021 vine cu o nouă etapă pentru cea mai complexă platformă pentru antreprenori din România. Este o etapă de scalare a impactului în ecosistem pe care și l-a asumat ca misiune.

„Ca orice produs-startup ambițios, unul co-fondat de Impact Hub Bucharest și ING Bank, Startarium și-a propus o misiune curajoasă, de a duce accesul la conținutul de educație și creștere antreprenorială din Startarium la cu totul alt nivel, scalabil prin tehnologie, incluziv prin deschiderea largă și gratuită către oricine vrea să lanseze sau să crească un startup de succes în orice domeniu”, spune Adina Crețu, directoare în cadrul Impact Hub Bucharest.

„În anul care a trecut, nu doar că nu ne-am oprit din a oferi conținut și resurse în această zonă definitorie pentru succes sau eșec ulterior, cea a începutului de drum în antreprenoriat, ci chiar am crescut cu 40% investițiile noastre și creștem accelerat și mai departe. Suntem mai pregătiți ca oricând să continuăm într-un ritm și mai ambițios, <înarmați> acum cu și mai multe informație și intuiție de la aproape 50.000 de utilizatori, sustinuți de o nouă infrastructură de conținut și tehnologie, cu noi parteneri și finanțatori alături, încă ghidați în echipa Impact Hub de convingerea că orice poveste de succes în antreprenoriat trebuie totuși să pornească de undeva. Din Startarium”, a adăugat ea.

Bilanț: 5 ani în ecosistemul local pentru startup-uri și antreprenori

În cei 5 ani, peste 600.000 de antreprenori existenți sau în curs de devenire au vizitat platforma online, 5.000 de idei au fost formulate cu ajutorul instrumentelor din Laborator, evenimentele fizice și webinariile online au găzduit peste 6.000 de participanți, iar finanțările facilitate de Startarium au depășit în 2020 suma totală de 800.000 euro, doar prin instrumentele proprii ale platformei. Cele peste 500 de materiale utile, cursuri, articole, quiz-uri, videouri și interviuri au fost folosite în mod activ de peste 35.000 de utilizatori ai platformei, iar Startarium își propune să crească acest număr în 2023 până la 100.000 de utilizatori susținuți prin instrumentele și conținutul original.

”Sănătatea financiară a mediului de afaceri este în topul priorităților ING Bank România. Alături de Impact Hub, am reușit să construim în timp un spațiu digital de încredere, unde antreprenorii au la dispoziție toate resursele necesare, de la idee la scalarea business-ului. În cei cinci ani, am susținut proiectul și am contribuit la educarea, creșterea și susținerea financiară a antreprenorilor aflați la început de drum. Ne bucurăm să vedem evoluția de la an la an a platformei și suntem alături de partenerii noștri și anul acesta, pentru a răspunde noilor nevoi aduse de contextul pandemiei”, a declarat Silvia Mihăilescu, Director Marketing, Comunicare și CSR ING Bank România.

Etapa următoare: 4 noi piloni – Învață, Practică, Găsește aliați și Obține Finanțare pe Startarium

Din experiența interacțiunilor directe cu mii de antreprenori, precum și din analiza răspunsurilor a peste 800 de chestionare în care antreprenori români și-au formulat nevoile, problemele și oportunitățile cu care se confruntă în mod tipic pe drumul de la idee la scalarea afacerii, Startarium încorporează în noua platformă mai multă interactivitate, atât digitală cât și umană. Majoritatea funcționalităților existente încă de la lansare au fost rafinate și au fost construite de la zero noi beneficii, pentru a răspunde nevoilor descoperite.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fourteen − 11 =