Industria HoReCa din Cluj vorbește pe o singură voce – Restricțiile, relaxate de azi

Trimite și altora

Reprezentanții industriei HoReCa din Cluj au format o organizație patronală prin intermediul căreia încearcă să convingă autoritățile să modifice regulile după care pot funcționa restaurantele, cafenelele și hotelurilor. Patronii acestora vor să convingă autoritățile să permită restaurantelor să funcționeze la 30 la sută din capacitate, indiferent de rata incidenței noilor cazuri de coronavirus. Reprezentanții industriei mai vor ca opiniile lor să fie ascultate de membrii Comitetului pentru Situații de Urgență, atunci când acest organism dezbate noi măsuri pentru limitarea pandemiei de coronavirus.

Reprezentanții industriei HoReCa spun că relaxarea restricțiilor pe măsura progresului campaniei de vaccinare este esențială pentru supraviețuirea afacerilor din acest domeniu. Și aceasta pentru că, din cauza pandemiei, nivelul industriei a regresat până la nivelul anului 2004, după cum spune proprietara unui hotel din Cluj, Roxana Marc-Ghiran, la Via Cluj TV.

Reprezentanții industriei HoReCa le solicită autorităților să permită funcționarea restaurantelor și cafenelelor la 30 la sută din capacitate, dacă respectă măsurile sanitare. În acest moment, restaurantele hotelurilor pot funcționa pentru clienții cazați, însă nu pot primi nici măcar o persoană din exteriorul unității de cazare. Pentru a corecta aceste disparități, este important ca reprezentanții industriei HoReCa să vorbească pe singură voce, spune președintele noii organizații patronale din Cluj, Ștefan Gadola.

Cererea reprezentanților industriei HoReCa vine în contextul în care autoritățile vor relaxa măsurile sanitare la Cluj. De azi, magazinele vor putea funcționa până la ora 21.00, iar clujenii vor putea circula până la ora 22.00, cu excepția zilelor de vineri, sâmbătă și duminică, atunci când magazinele se vor închide la ora 18.00, iar circulația este permisă doar până la ora 20.00.

Comments

comments

SHARE
Previous articleConsiliul Județean Cluj a demarat lucrările la noul pod din Jichișu de Jos
Next articlePeste 13 000 de pacienți COVID-19, internați în spitalele din țară
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

16 − five =