Un singur clujean pe lista ministeriabililor din cabinetul Ludovic Orban

Trimite și altora

Un singur clujean se află pe lista candidaților pentru postul de ministru din viitorul Guvern propus de președintele PNL, Ludovic Orban. Este vorba de deputatul Adrian Oros, care ar putea să devină ministru al Agriculturii.

Adrian Oros este vicepreședinte la nivel național al PNL. De asemenea, este prorector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară și profesor universitar de toxicologie la Facultatea de Medicină Veterinară.

Candidatul pentru postul de ministru al Agriculturii este și vicepreședinte la nivel național al Colegiului Medicilor Veterinari, precum și președinte al Colegiului Medicilor Veterinari din Cluj. Adrian Oros a activat în PNL și în PNȚCD. Este monarhist și membru în Consiliul de Onoare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei. A fost decorat de episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla cu Medalia Sfântul Iosif.

Iată lista ministeriabililor, publicată de adevarul.ro:

Ministerul de Interne – Marcel Vela, fost preşedinte al Comisiei de apărare şi ordine publică din Senat, în prezent secretar al Senatului. Varianta a doua: Laurenţiu Leoreanu, chestorul Camerei Deputaţilor, membru al Comisiei pentru administraţie publică.

Ministerul de Externe – Bogdan Aurescu, consilier prezidenţial pe politică externă, fost ministru de Externe.

Ministerul Dezvoltării – Raluca Turcan, prim-vicepreşedintele PNL. Varianta a doua: Robert Sighiartău, secretarul general al PNL.

Ministerul Justiţiei – Ioan Cupşa, avocat, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor. Sau Cătălin Predoiu, deputat, fost ministru al Justiţiei în Guvernele Tăriceanu şi Boc.

Ministerul Finanţelor – Florin Cîţu, liderul senatorilor PNL. A doua variantă: Deputatul Bogdan Huţucă, vicepreşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.

Ministerul Apărării – Generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Apărarii.

Ministerul Sănătăţii – Vasile Rîmbu, managerul Spitatului Judeţean Suceava. Varianta a doua: Horaţiu Suciu, medic cardiolog la Târgu-Mureş.

Ministerul Economiei – Virgil Popescu, deputat PNL, vicepreşedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor.

Ministerul Educaţiei – Monica Anisie, preşedintele PNL Sector 2, fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei în guvernarea Cioloş.

Ministerul Muncii – Violeta Alexandru, liderul PNL Bucureşti. Sau Mara Calista, deputat PNL.

Ministerul Agriculturii – Emil Dumitru, liderul Federaţiei ProAgro. A doua variantă: Adrian Oros, deputat PNL, membru în Comisia de Agricultură.

Ministerul Transporturilor – Lucian Bode, fost ministru al Economiei în Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Ministerul Fondurilor Europene – Bogdan Glăvan, profesor universitar de economie şi consilier al liderului PNL Ludovic Orban. Sau Violeta Alexandru, vehiculată şi la Ministerul Muncii.

Ministerul Culturii – Sergiu Nistor, consilier prezidenţial.

Ministerul Mediului – Costel Alexe, vicepreşdintele Comisiei de Mediu din Camera Deputaţilor.

Comments

comments

SHARE
Previous articleMOL România mizează pe conceptul Fresh Corner
Next article3,5 milioane de euro pentru iluminatul inteligent din școli
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × five =