Noi angajări în industria IT la Cluj

Trimite și altora

Industria IT din Cluj continuă să se dezvolte. Din ce în ce mai multe proiecte sunt destinate pieței interne, care crește rapid, ca urmare a procesului de transformare digitală accelerat de pandemie și de subvențiile europene și guvernamentale. În aceste condiții, mai multe companii au anunțat că vor face angajări consistente în următoarea perioadă.

Unul dintre pilonii principali ai economiei clujene este industria IT. În acest domeniu, lucrează aproximativ 26.000 de persoane. Vreme de două decenii, principala activitate a companiilor din acest domeniu a fost exportul de software. Însă ultimele luni au adus o creștere accelerată a cererii de software de pe piața românească. Este o urmare a procesului de transformare digitală. Și aceasta în contextul în care pandemia a demonstrat că este nevoie de mai multă digitalizare.

În această perioadă, mai multe companii au anunțat că vor face noi angajări în domeniul IT. De exemplu, o companie americană a anunțat că intenționează să angajeze 200 de specialiști, iar o companie britanică alți 70 de IT-ști. Unele dintre firme se bazează pe tinerii care și-au finalizat studiile universitare în sesiunea de iarnă și care au început să își caute o slujbă.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY