BEI: Investiție de 100 de milioane de euro în modernizarea sistemului universitar românesc

Trimite și altora

Banca Europeană de Investiții finanțează modernizarea infrastructurii educaționale universitare din România. Au fost semnate contracte de finanțare cu trei dintre cele mai bine cotate universități românești, care vor folosi banii împrumutați pentru a finanța infrastructura de cercetare științifică sau pentru a moderniza căminele studențești.

Banca Europeană de Investiții oferă universităților românești o finanțare de 100 de milioane de euro. Deja, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca a semnat un contract în valoare de 21 de milioane de euro pentru modernizarea unor cămine studențești și pentru a dezvolta infrastructura de cercetare. De asemenea, Universitatea Politehnică din București va beneficia de o finanțare rambursabilă din partea băncii europene, iar Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București a semnat un contract în valoare de 24 de milioane de euro pentru a finanța două noi centre de cercetare medicală. Aceste linii de finanțare sunt complementare celor oferite de Comisia Europeană și de Guvernul României, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Guvernul României va investi în perioada următoare 320 de milioane de euro pentru infrastructura academică. De asemenea, pe lângă finanțarea de bază a universităților, Guvernul va oferi sume suplimentare universităților care au domenii de cercetare prezente în Top 500 Shanghai al celor mai bune universități din lume.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY