BEI: Investiție de 100 de milioane de euro în modernizarea sistemului universitar românesc

Trimite și altora

Banca Europeană de Investiții finanțează modernizarea infrastructurii educaționale universitare din România. Au fost semnate contracte de finanțare cu trei dintre cele mai bine cotate universități românești, care vor folosi banii împrumutați pentru a finanța infrastructura de cercetare științifică sau pentru a moderniza căminele studențești.

Banca Europeană de Investiții oferă universităților românești o finanțare de 100 de milioane de euro. Deja, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca a semnat un contract în valoare de 21 de milioane de euro pentru modernizarea unor cămine studențești și pentru a dezvolta infrastructura de cercetare. De asemenea, Universitatea Politehnică din București va beneficia de o finanțare rambursabilă din partea băncii europene, iar Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București a semnat un contract în valoare de 24 de milioane de euro pentru a finanța două noi centre de cercetare medicală. Aceste linii de finanțare sunt complementare celor oferite de Comisia Europeană și de Guvernul României, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Guvernul României va investi în perioada următoare 320 de milioane de euro pentru infrastructura academică. De asemenea, pe lângă finanțarea de bază a universităților, Guvernul va oferi sume suplimentare universităților care au domenii de cercetare prezente în Top 500 Shanghai al celor mai bune universități din lume.

Comments

comments

SHARE
Previous articleInvestiție de aproape 10 milioane de lei în echiparea spitalelor clujene
Next articleRata incidenței COVID-19, pe țară, se menține peste 3
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nine + 8 =