Investiții de șapte milioane de euro în Spitalul din Huedin

Trimite și altora

Orașul Huedin din județul Cluj are reputația unei adevărate capitale a moților care locuiesc în zona Crișurilor. Orașul încearcă să se reinventeze cu ajutorul fondurilor europene. Administrația locală investește în spitale, într-o rețea de puncte care oferă acces gratuit la Internet, precum și în noi tehnologii. De asemenea, Huedinul este pe cale să se doteze, în sfârșit, cu o rețea modernă de alimentare cu gaz metan și să își dezvolte turismul, inclusiv prin reabilitarea unor monumente istorice.

Orașul Huedin a pierdut primele șanse de a atrage fonduri europene după aderarea României la Uniunea Europeană deoarece localitatea era considerată prea mică, iar proiectele depuse de administrația locală nu erau eligibile deoarece Huedinul avea prea puțini locuitori, spune primarul Mircea Moroșan.

De la schimbarea legislației, care a eliminat criteriul dimensiunii populației, Huedinul a început să câștige proiecte pe bandă rulantă. Prioritatea absolută a fost reprezentată de sistemul sanitar, mai spune primarul Mircea Moroșan, care este de profesie medic. ”Am semnat mai multe contracte cu finanțare europeană în valoare de șapte milioane de euro, pentru modernizarea spitalului. Este vorba atât de investiții în clădire, cât și de investiții în aparatură”, spune primarul Mircea Moroșan.

Administrația locală a investit masiv și în dezvoltarea rețelei de gaz metan, cu o lungime de 35 de kilometri, și pentru modernizarea rețelei de apă și canalizare, cu o lungime de 25 de kilometri. Huedinul a câștigat și un proiect european în valoare de 3 milioane de euro, pentru reabilitarea bisericii reformate din centrul orașului. unul dintre cele mai vechi monumente din regiune, cu un tavan casetat din lemn, renumit în toată Transilvania. Administrația locală a pregătit și proiecte cu finanțare europeană pentru cumpărarea de autobuze electrice, precum și pentru realizarea de piste pentru biciclete, cu ajutorul cărora turiștii vor putea explora întreaga regiune, ce include sate tradiționale precum Sâncraiu ori Brăișoru.

Comments

comments

SHARE
Previous article164 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2
Next articleBanca Transilvania cumpără Idea Bank
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 + eleven =